Meniu tip bufet pentru o petrecere de succes
Ne-am
gândit foarte mult la bufetul de tip familial pe care bucătarul-șef și autorul
cărții de bucătărie Yotam Ottolenghi l-au preparat la bucătăria Noaptea Bucătăriei.
În zilele care au urmat, am vorbit doar despre cât de distractiv, delicios și
fără efort mi sa părut. De fapt, am merge atât de departe încât să o numim una
dintre cele mai reușite dineuri de stand-up pe care am avut-o vreodată - având
în vedere platourile de mâncare colorată, combinațiile de aromă minunate a fost
perfect.
Deci,
de ce a fost un stand-out? La urma urmei, un bufet este înșelător de simplu -
doar a pus o grămadă de mâncare pe o masă, nu? Nu, un astfel de eveniment este
rezultatul multor planificări și preocupări. Vă vom sfătui în continuare pentru
a vă ajuta să transformați petrecerea dumneavoastră într-o petrecere
delicioasă.
1. Luați în considerare imaginea de
ansamblu
Nu
trebuie să mergeți exagerați cu o temă - nimeni nu dorește să fie invitat la o
petrecere de cină doar pentru dovleac, dar cu siguranță vă ajută să aveți arome
combinate care să aibă legătură cu toate platourile de pe masă. De la morcovi
zdrobiți cu fistic până la vinete cu usturoi negru, fiecare fel de mâncare pe
masa lui Ottolenghi avea sens atunci când mâncau împreună. Creați un meniu care
este construit pe arome complementare în cadrul aceleiași bucătării. Nu este
momentul pentru un "să aduci ceva": "Nimic nu trebuie să se
ciocnească", spune Roman.
2. Munciți din timp
Ottolenghi
sa asigurat că atunci când a sosit timpul petrecerii, oaspeții nu trebuiau să
facă nici o muncă suplimentară: de exemplu, un tort de conopidă savuroasă a
fost pre-tăiat în bucăți subțiri, așa că ceea ce oaspeții au trebuit să facă a
fost sa aduca mâncarea pe farfuria lor. (Notă: Asigurați-vă că aveți uneltele
potrivite!) A cere oaspeților dumneavoastră să facă felierea sau tăierea poate
duce crea disconfort. În plus, este mai ușor să repartizeze bucățile în
bucătărie decât în mijlocul petrecerii. În ceea ce privește felurile de mâncare
pe care nu le puteți împărți ușor în unități discrete, mergeți la alimente care
pot fi umplute cu ușurință și evitați lucrurile care ar putea picura din lingura
de servire pe fețele de masă sau, mai rău, la pantofii oaspeților.
3. O farfurie, o furculiță
Oaspeții
unui bufet trebuie să jongleze foarte mult: o băutură, mâncarea lor și
conversații cu toți ceilalți prezenți. Nu complica lucrurile pentru ei cu mai
multe boluri, farfurii și tacâmuri. O furculiță este singura ustensilă pe care
ar trebui să-l aibă oaspeții dumneavoastră (cu excepția cazului în care vorbim
de un bufet de înghețată, caz în care nu uitați să ne trimiteți o invitație).
Amintiți-vă că oaspeții dvs. nu pot găsi toți o suprafață plană pentru farfuriile
lor, deci utilizarea unui cuțit ar putea fi dificilă. Dacă trebuie să serviți
friptura, asigurați-vă că este tăiată suficient de mică pentru putea fi mâncată
într-o singură mușcătură. În timp ce iubim o supă bună sau o tocană, acest
lucru este mai potrivit pentru o cină de ședere și un vas separat de servire.
Nimic nu ar trebui să aibă mult sos și să fie alunecos, încât să alunece de pe
farfurie.
4. Lucrați simplu
Asta
nu înseamnă că nu poți servi carne, desigur, dar ar trebui să includeți opțiuni
proaspete și clare pentru a evita răspândirea de la senzația prea grea.
Includeți câteva opțiuni de salate care au niște intrigi texturale (nuci
zdrobite, boabe sau linte fierte, legume crude) pentru a nu da senzația de
auster sau "salată verde". Un alt lucru pe care pe care îl poți lăsa
afară din meniul tău? Felurile. "Nu a fost un aperitiv, o salată, o supă
și un fel principal care să fie la bufetul" Ottolenghi ", fiecare fel
de mâncare s-a mâncat ca o gustare satisfăcătoare, ceea ce înseamnă că este ok
să combinați orice - și oricum în orice combinație doriți. Un bufet bun va
permite oaspeților să-și aleagă propria aventură, iar unul extraordinar se va
asigura că fiecare rezultat este la fel de gustos.
5. Nu copleșiți cu opțiuni
Cu
atât de multe lucruri bune de mâncare, oaspeții dumneavoastră se vor simți
probabil că se îmbuibă mai mult decât de obicei. Pentru ca petrecerea să decugă
normal, limitați opțiunile lor la un vin roșu și alb, o bere dacă doriți și,
bineînțeles, apă. Nu numai că alcoolul tare are potențialul de a vă transforma petrecerea-bufet
într-o petrecere agitată, dar prezintă și o altă problemă: Va trebui să
deveniți și barman.
6. Nu exagerați cu zahărul
Odată
ce frenezia de hrănire a început să moară, Ottolenghi a scos o tavă mare
încărcată cu bucăți de tort de nucă și halva, iar mulțimea a devenit sălbatică.
Chiar și cei care tocmai au pretins că erau prea plini de o altă mușcătură au
servit o felie. Nu era lipicioasă sau crocantă și, pe lângă avea un spațiu opțional
pentru frișca, nu avea sosuri sau topping-uri, cea ce permita oaspeților să
mănânce felii cu mâinile (chiar dacă admitem că farfuriile erau imediat
disponibile) . Desertul nu este pe gustul tuturor, iar sfârșitul perfect al
unui bufet de cină ar trebui să fie o mulțime de plăcere și nu de zaharină. Ar
trebui să fie doar un mod simplu și dulce de a termina noaptea.
Comentarii
Trimiteți un comentariu