Meniu tip bufet pentru o petrecere de succes


         Ne-am gândit foarte mult la bufetul de tip familial pe care bucătarul-șef și autorul cărții de bucătărie Yotam Ottolenghi l-au preparat la bucătăria Noaptea Bucătăriei. În zilele care au urmat, am vorbit doar despre cât de distractiv, delicios și fără efort mi sa părut. De fapt, am merge atât de departe încât să o numim una dintre cele mai reușite dineuri de stand-up pe care am avut-o vreodată - având în vedere platourile de mâncare colorată, combinațiile de aromă minunate a fost perfect.
         Deci, de ce a fost un stand-out? La urma urmei, un bufet este înșelător de simplu - doar a pus o grămadă de mâncare pe o masă, nu? Nu, un astfel de eveniment este rezultatul multor planificări și preocupări. Vă vom sfătui în continuare pentru a vă ajuta să transformați petrecerea dumneavoastră într-o petrecere delicioasă.

         1. Luați în considerare imaginea de ansamblu
         Nu trebuie să mergeți exagerați cu o temă - nimeni nu dorește să fie invitat la o petrecere de cină doar pentru dovleac, dar cu siguranță vă ajută să aveți arome combinate care să aibă legătură cu toate platourile de pe masă. De la morcovi zdrobiți cu fistic până la vinete cu usturoi negru, fiecare fel de mâncare pe masa lui Ottolenghi avea sens atunci când mâncau împreună. Creați un meniu care este construit pe arome complementare în cadrul aceleiași bucătării. Nu este momentul pentru un "să aduci ceva": "Nimic nu trebuie să se ciocnească", spune Roman.

         2. Munciți din timp
         Ottolenghi sa asigurat că atunci când a sosit timpul petrecerii, oaspeții nu trebuiau să facă nici o muncă suplimentară: de exemplu, un tort de conopidă savuroasă a fost pre-tăiat în bucăți subțiri, așa că ceea ce oaspeții au trebuit să facă a fost sa aduca mâncarea pe farfuria lor. (Notă: Asigurați-vă că aveți uneltele potrivite!) A cere oaspeților dumneavoastră să facă felierea sau tăierea poate duce crea disconfort. În plus, este mai ușor să repartizeze bucățile în bucătărie decât în mijlocul petrecerii. În ceea ce privește felurile de mâncare pe care nu le puteți împărți ușor în unități discrete, mergeți la alimente care pot fi umplute cu ușurință și evitați lucrurile care ar putea picura din lingura de servire pe fețele de masă sau, mai rău, la pantofii oaspeților.
        
         3. O farfurie, o furculiță
         Oaspeții unui bufet trebuie să jongleze foarte mult: o băutură, mâncarea lor și conversații cu toți ceilalți prezenți. Nu complica lucrurile pentru ei cu mai multe boluri, farfurii și tacâmuri. O furculiță este singura ustensilă pe care ar trebui să-l aibă oaspeții dumneavoastră (cu excepția cazului în care vorbim de un bufet de înghețată, caz în care nu uitați să ne trimiteți o invitație). Amintiți-vă că oaspeții dvs. nu pot găsi toți o suprafață plană pentru farfuriile lor, deci utilizarea unui cuțit ar putea fi dificilă. Dacă trebuie să serviți friptura, asigurați-vă că este tăiată suficient de mică pentru putea fi mâncată într-o singură mușcătură. În timp ce iubim o supă bună sau o tocană, acest lucru este mai potrivit pentru o cină de ședere și un vas separat de servire. Nimic nu ar trebui să aibă mult sos și să fie alunecos, încât să alunece de pe farfurie.

         4. Lucrați simplu
         Asta nu înseamnă că nu poți servi carne, desigur, dar ar trebui să includeți opțiuni proaspete și clare pentru a evita răspândirea de la senzația prea grea. Includeți câteva opțiuni de salate care au niște intrigi texturale (nuci zdrobite, boabe sau linte fierte, legume crude) pentru a nu da senzația de auster sau "salată verde". Un alt lucru pe care pe care îl poți lăsa afară din meniul tău? Felurile. "Nu a fost un aperitiv, o salată, o supă și un fel principal care să fie la bufetul" Ottolenghi ", fiecare fel de mâncare s-a mâncat ca o gustare satisfăcătoare, ceea ce înseamnă că este ok să combinați orice - și oricum în orice combinație doriți. Un bufet bun va permite oaspeților să-și aleagă propria aventură, iar unul extraordinar se va asigura că fiecare rezultat este la fel de gustos.

         5. Nu copleșiți cu opțiuni
         Cu atât de multe lucruri bune de mâncare, oaspeții dumneavoastră se vor simți probabil că se îmbuibă mai mult decât de obicei. Pentru ca petrecerea să decugă normal, limitați opțiunile lor la un vin roșu și alb, o bere dacă doriți și, bineînțeles, apă. Nu numai că alcoolul tare are potențialul de a vă transforma petrecerea-bufet într-o petrecere agitată, dar prezintă și o altă problemă: Va trebui să deveniți și barman.

         6. Nu exagerați cu zahărul

         Odată ce frenezia de hrănire a început să moară, Ottolenghi a scos o tavă mare încărcată cu bucăți de tort de nucă și halva, iar mulțimea a devenit sălbatică. Chiar și cei care tocmai au pretins că erau prea plini de o altă mușcătură au servit o felie. Nu era lipicioasă sau crocantă și, pe lângă avea un spațiu opțional pentru frișca, nu avea sosuri sau topping-uri, cea ce permita oaspeților să mănânce felii cu mâinile (chiar dacă admitem că farfuriile erau imediat disponibile) . Desertul nu este pe gustul tuturor, iar sfârșitul perfect al unui bufet de cină ar trebui să fie o mulțime de plăcere și nu de zaharină. Ar trebui să fie doar un mod simplu și dulce de a termina noaptea.

Comentarii

Postări populare